I ei pressemelding heter det at:

"PartnerPlast AS fra Åndalsnes, en leverandør av avansert utstyr til den internasjonale seismikk- og offshoreindustrien, kjøper konsulentselskapet Exploration Support Services Inc. (ESS) i Houston.

- ESS er et selskap vi har sett på over tid, og forventer at dette vil være en spennende vekst- og utviklingsplattform for PartnerPlast, sier administrerende direktør Tom Samuelsen i PartnerPlast.

Olje og gass

ESS leverer konsulenttjenester og leier ut utstyr til selskaper somdriver med leting etter olje og gass offshore. Selskapet er basert i oljebyen Houston, Texas og leverer sine tjenester globalt.

PartnerPlast har en klar ambisjon om å utvikle ESS videre innen sine kjerneområder i tillegg til å bruke den geografiske lokasjonen til å tilby PartnerPlast sine produkter innen seismikk og offshore lokalt, sier Tom Samuelsen.

- Jeg kjenner godt til PartnerPlast gjennom mange år, og har sterk tro på at med PartnerPlast som eier kan vi videreutvikle ESS sitt eksisterende tjenestespekter samt posisjonere PartnerPlast enda sterkere lokalt, sier tidligere eier og daglig leder i ESS fra nyttår Knut Fostad.

Om bedriftene

Exploration Support Services hadde en omsetning på ca. 8 MNOK i 2013, og har flere erfarne ressurser innen seismikk tilknyttet selskapet. ESS er lokalisert i Houston, Texas og ble etablert i 2008.

PartnerPlast AS er lokalisert i Åndalsnes. Selskapet omsatte for 114 millioner kroner i 2013, og har 35 ansatte. Selskapet er ledende innen design, konstruksjon og rotasjonsstøping av plast, og er en viktig produsent og leverandør av offshore- og seismisk utstyr, samt andre industriprodukter.

PartnerPlast AS ble kjøpt av Investinor, Salvesen & Thams, Norsk Mineral og Oskar Invest tidligere i år. Les mer om det kjøpet her