Etter klokka 18 på hverdager blir det ikke mulig å kjøre gjennom Fannefjordstunnelen. Tunnelen åpnes ikke igjen før klokka seks om morgenen.

Dermed oppfordrer Statens vegvesen trafikanter til å benytte omkjøringsveger. Tungtrafikken oppfordrer til å bruke Molde-Vestnes, mens personbiltrafikken oppfordres til å bruke vegen rundt Osen til Kleive.

Vegvesenet skriver i en pressemelding at her er det hogd en del skog for å gjøre sikten bedre og det er laget fire nye møteplasser. Vintervedlikeholdet på denne vegen vil styrkes.

Gratis båt og parkering

Et annet alternativ kan være å parkere bilen ved det gamle ferjeleiet på Bolsøya. Herfra vil det gå gratis hurtigbåt til hurtigbåtkaia i Molde og rutetider vil bli lagt ut på Fylkeskommunens nettside. Parkeringen ved ferjeleiet på Bolsøya vil også være gratis. Avstanden fra parkeringsplassen til hurtigbåten på Bolsøya er rundt 400 meter.

Vegvesenet understreker at målet er å gjøre ulempene som små som mulig og at det derfor er ønskelig at trafikantene tar kontakt om problemer oppstår.

Ingen ekstra ferje

Prosjektleder Torbjørn Vatnehol i Vegvesenet sier det ikke vil bli satt opp ekstra ferje fra Sølsnes som et tilbud til reisende som kommer med siste fly til Molde klokka 23.00 om kvelden. Det betyr at flypassasjerer som skal til Rauma må ta nattferje Molde-Vestnes eller kjøre Vistdalsheia for å komme seg heim på natta.