Kommunen omtaler saken på sitt nettsted hvor det heter:

Fylkesmannen har etter naboklage vedtatt at kommunens vedtak om byggetillatelse for byggetrinn 1 i Åndalsnes sentrum oppheves. Saken er nå sendt tilbake til kommunen for ny behandling.

Naboene mente kommunens vedtak ikke var i samsvar med vedtatt reguleringsplan for sentrum. Fylkesmannen ga naboene medhold i at flere parkeringsplasser, samt organisering av disse, er i strid med gjeldende områderegulering. Øvrige deler av byggetrinn 1, for eksempel hele Rådhusplassen, er i samsvar med planen.

Parkeringsplassene i sentrumskjernen er imidlertid i strid med arealformålet i reguleringsplanen, og krever dispensasjon eller reguleringsendring og er grunnen til at vedtaket blir opphevet.

- Dette er den første saken hvor vi får prøvd tolkningsrommet for bestemmelsen om at veiareal, inndeling i kjøre- og gangareal, møblerings- og beplantningssoner skal være størst mulig grad i samsvar med plankartet.  Det har vi nå fått en avklaring på, og den må vi ta med oss videre i saksbehandlingen av denne og fremtidige saker, sier enhetsleder Areal, Heidi Skaug i Rauma kommune som uttaler seg på vegne av bygningsmyndigheten.

Hun understreker også: - Dette er en del av et naturlig saksbehandlingsløp som i sum er med å sikre at saker blir korrekt behandlet. Klageadgangen er der og resultatet gir klar føring på hvor langt kommunen kan gå i å tolke bestemmelsene i en plan.

Eksempel på tiltak som er påklagd, er at arealet utenfor Sparebank1 er brukt som parkeringsareal og ikke som gangareal. Rauma kommune som byggherre må nå vurdere om dette arealet skal tilbakeføres som gangareal, noe som kan gjøres med enkle fysiske grep.

Videre fremdrift blir nå at byggherre vurderer tiltaket og avklarer hvilke av de mindre avvikene fra reguleringsplanen det skal søkes dispensasjon for. Saken blir etter det behandlet på ordinært vis.