Høgskolen i Molde og iKuben arrangerer tur til innovasjonsseminar i Silicon Valley, i USA, neste uke.

Med på turen er representanter fra Grande Fabrikker AS, Plasto AS, Arvid Gjerde AS, Nils Heggem AS og to stykker fra Nordveggen AS, deriblant daglig leder Helene Rødseth.

- Målet med turen er å tilegne oss ny innsikt og praktisk anvendelse av nye modeller, begreper og perspektiver når det gjelder teknologi, forretningamodeller vekts og innovasjon, forklarer Rødseth i en pressemelding.

De totalt 28 deltakerne håper å lære av de beste, og for Raumas del arbeides det med å få til et innovasjonsselskap. Dette er et samarbeid mellom ledende industribedrifter i kommunen, familjøet fra Siva, Sintef Raufoss, Campus Molde og Ålesund.

Målet er et innovasjonssenter på Åndalsnes, som flere bedrifter i Rauma er sammen om.

I løpet av seminaret skal delegasjonen blant annet besøke Tesla Motors, samt overvære en rekke foredrag.

- Rauma har en variert industri innen mange bransjer. Det blir interessant å lære mer om hvordan man kan utvikle eller endre dagens prosuksjonsmetoder til å bli konkurransedyktig på lang sikt, mener Rødseth.

Hun synes bedriftene i Rauma er svært målretta, og opptatt av å skape fremtidsrettede bedrifter. Det er Rauma næringslag som betaler turen for de to representantene fra Nordveggen AS.