Oppdraget med å rive Storm-bygget i Isfjorden har ikke blitt lagt ut på offentlig anbud. Det er fordi oppdraget har kommet som en tilleggsbestilling til Hent AS, som er i frerd med å bygge ny Isfjorden skole.

Rådmann i Rauma, Oddbjørn Vassli.

Å komme med en tilleggsbestilling til et allerede eksisterende oppdrag er ifølge Vassli helt legitimt. Og det er også smart, skal vi tro rådmannen.

- Det handler om å bruke en entreprenør som sikrer oss at bygget blir sanert på en måte som oppfyller alle miljøregler. Vi har benyttet sjansen når en slik anerkjent rivingsentreprenør likevel var i området, sier Vassli.

Bygginga av den nye skolen kommer inn i bildet, blant annet ved at det nå frigjøres areal som gjør at den nye adkomstvegen til den nye skolen og idrettshallen kommer på plass fra første dag. Man slipper dermed bygging av midlertidig veg, som tidligere omtalt.

- Er det for å omgå anbudsregler at dette er gjort på denne måten?

- Det er ikke for å omgå noe som helst. Vi har tvert imot forsikret oss om at alt har foregått riktig. Det har jo vært dialog rundt Storm-bygget lenge, og så har det blitt skrinlagt gang på gang.

- Kommunen får ikke en regning skrevet med gaffel, når dere legger inn en slik tilleggsbestilling?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi stoler vi på Hent AS og AF, som kjenner prisene i markedet, er sertifisert for slikt arbeid, og som ikke minst hadde riggen på plass og HMS på stell for slike oppdrag. Dette ble gunstig for oss.

- Du ser jo at malinga skrapes av veggen og leveres for seg sjøl. Det hadde verken du eller meg tenkt var nødvendig på forhånd, mener Vassli.