Fredag åpner Matbiten på Åsane like utenfor Hjelvika.

– Jeg har alltid hatt lyst å drive dette stedet, forteller Ragnhild Rødal Moen. Vi har satt oss ned for å snakke om hvordan hun ønsker å drive Matbiten. Planen er å ansette en til for å hjelpe henne, sammen med noen som kan ta kveldsvakter.

Elsker å lage mat

– Tidligere har jeg jobbet på gatekjøkken og bensinstasjoner, og jeg elsker å lage mat. Jeg jobbet faktisk noen vakter her i fjor også, for den forrige driveren.

– Prosessen startet i november med en del lobbyvirksomhet. Det er ikke før de siste månedene at jeg har startet for fult med oppussing og innredning. Jeg har lært utrolig mye om meg sjøl i denne perioden, og gått fra å være kunstner og designer i det ene øyeblikket, til å være administrerende direktør i det neste.

Satser på lokale råvarer

For Rødal Moen er det viktig å handle lokalt. Hun har allerede vært i kontakt med bønder i nærområdet.

– Jeg forventer at det lokale skal støtte meg, og da er det også viktig for meg å støtte det lokale. Jeg har avtale med Kløverkjøtt fra Vestnes, og ønsker etter hvert å samarbeide med fruktleverandører fra Valldalen.

Den ambisiøse måndalingen ønsker å tilby en litt annen type meny enn det man normalt ser, med hjemmelaget mat som ikke er altfor dyr. Det skal være en variasjon med forskjellige ukesmenyer, som hun har satt sammen med sine kokkekonsulenter. Familier skal også kunne dra ut sammen, uten at det skal bli altfor dyrt.

Fokus på barnemat

– For meg er det viktig at barna får god og sunn mat. Det er trist at barn nesten alltid skal spise pølse og pommes frites på sånne steder, når det finnes så mange andre muligheter. Jeg har reist en del rundt, og variert, sunn og næringsrik mat for barn er det altfor sjeldent man møter på. Dette ønsker jeg å gjøre noe med.

Når Rødal Moen åpner opp lokalene som tidligere var kjent som «Tante Klaras» er det ingen spesiell målguppe hun sikter til. Hun ønsker å få med seg turistene, men også familier som ønsker å nyte et godt måltid.

Klar plan

Flere håpefulle har de siste åra prøvd og drevet på Åsan. De aller fleste har blitt tvunget til å legge ned driften før eller siden. Rødal Moen er klar på hvorfor hun kommer til å lykkes der andre før henne har feilet.

– Den helhetlige planen min er det som gjør at jeg skal lykkes. Jeg har mange flinke folk rundt meg som støtter meg, og hjelper til med alt mulig. Det hjelper også på at jeg virkelig brenner for det her.