Fra og med mandag 12. juni til og med 10. september er det sommersesong på ferjestrekningen Sølsnes-Åfarnes. Det betyr to ferjer og hyppigere avganger.

Regionleder Erlend Toftesund i Fjord 1 opplyser at de setter inn bilferja «Stryn», ei ferje med 80 personbiler i kapasitet, i sommersesongen. I tillegg skal den faste bilferja «Julsund» betjene ferjeruta.

– I samarbeid med fylket og Statens vegvesen har vi fått til en ei god løsning ut fra kontrakten, sier Toftesund til Åndalsnes Avis.

Sliter med å holde ruta

Åndalsnes Avis har erfart at bilferja «Stryn» har slitt med å holde rutetabellen når den har gått på Langfjorden.

– Vi er i dialog med fylket og Statens vegvesen som gjør det mulig å bli mer forutsigbar på ruteplanen. Det går på å tilpasse ei speilvendt rute som oppfattes som gunstig for brukerne, sier Toftesund.

– Men vil «Stryn» klare å holde ruta?

– Ut fra dialogen som vi har gått i nå, så mener vi det. Dette på grunn av rammene vi har forhandlet fram, sier Toftesund.

– Og med erfaringene fra sommeren i fjor, og korrigert inn mot nåværende ruteplan, så mener vi at vi har lært av fjoråret. Det er snakk om 20 minutts-frekvenser på avgangene, så slipper vi å få to ferjer på samme side. Det gir mer forutsigbarhet.

Han mener de denne sommeren skal gjennomføre en mer trafikkvennlig avvikling.

Fylkeskommunen har bestilt to ferjer over Langfjorden, men kontrakten åpner ikke for ei toferjeløsning før i februar.

Ser på tidspunktet

– Er det håp om å komme tidligere i gang?

– Det er et ønske om å se på tidspunktet. Nå har begge parter en kontrakt som vi er enige om, og vi prøver å finne ei løsning. Vi forholder oss til februar 2018. Men det jobbes intensivt med andre type løsninger. Det er noe en hele tida vil se på, sier han.

– Tror du at det er mulig å få til?

– Det kommer an på. Det er en totalsammensetning. Når en ser på trafikkstatistikken, så er det viktig med sommerferien og fram mot høstferien. Så går det vi inn i en periode med lavere kapasitet. Da må vi se på muligheter for komme i møte med ei løsning. Vi ser da på hele porteføljen vår, sier Toftesund.