Reiselivssjef i Rauma, Hilde Gråberg Bakke, sier bakgrunnen for at Romsdal Reiseliv og Handel nå trolig flytter deler av virksomheten sin over i Tindesenteret, er den felles markeds- og aktivitetsplanen som er utarbeidet for 2017.

– Ett av de punktene er det som kalles meeting point Åndalsnes, forteller reiselivssjefen

– Hva er meeting point Åndalsnes?

– Det er at turisten skal ha et sted å henvendes seg for informasjon, bestille aktiviteter, og det skal være et sted der de opplever en hyggelig sfære og der de kan sette seg ned, svarer daglig leder for Norsk Tindesenter, Anita Vik Buckley.

– Har de ikke det i dag?

– Romsdal Reiseliv og Handel har en opplevelsesbutikk som tar imot gjester på formiddag og kveld. Tanken nå er at de skal ha et tilbud hele dagen, svarer Gråberg Bakke.

For det har ifølge Vik Buckley vært litt utfordrende for Tindesenteret at opplevelsesbutikken i skysstasjonen stenger midt på dagen.

– Automatisk kom mange hit til oss i stedet. Dette er en tid på dagen der vi er som travlest med «våre egne» gjester. Dermed ryddet vi bort brosjyrene fra resepsjonen, og i verste fall har folk blitt avvist. Vi har rett og slett ikke vært rigget for det, forklarer hun.

Ser for seg to resepsjoner

Nå har de søkt Kraftfondet om vel 100.000 kroner for å få realisert et prøveprosjekt.

– Utfordringen i dette kan være plass, og det er derfor vi må prøve det ut, før vi gjør det permanent, sier Vik Buckley.

De to lederne ser for seg at dagens resepsjon i tindesenter vil bli bemannet av opplevelsesbutikken og fjellfestivalen, mens Tindesenteret ønsker å flytte sin resepsjon lenger inn i hallen. Der får man i hovedsak kjøpt inngangsbilletter til senteret. Reiselivssjefen sier at forpliktelser overfor NSB og salg av restplasser, er en annen grunn til at de ikke kan flytte permanent over til Tindesenteret i år. Fordelene for Tindesenteret er mange, mener Vik Buckley:

– Vi ønsker å bli et besøkssenter nasjonalpark, som er et natur- og informasjonssenter i forbindelse med nasjonalparkene. Dette vil føre med seg statlige midler til drift. Vi tror samarbeidet vi nå har på trappene om ett møtested, kan virke positivt inn på en søknad om å få bli et slikt senter.