I ei pressemelding sendt ut grytidlig tirsdag 1. juli av styret i Norsk Tindesenter Eiendom AS heter det:

"Norsk Tindesenter Eiendom AS har inngått intensjonsavtale med Entreprenør M. Kristiseter AS om utbygging av Norsk Tindesenter på Åndalsnes med en prosjektkostnad på 40 MNOK ekskl. mva.

Selskapene har de siste månedene forhandlet om prosjektet, og er nå blitt enige om betingelser for utbyggingen. Norsk Tindesenter Eiendom AS har gjort noen forenklinger på utformingen i forhold til de opprinnelige tegningene som lå til grunn for anbudet, og bygget er gjort 1,5 m smalere i hele lengden. I tillegg er bærekonstruksjonen forenklet. Styret i Norsk Tindesenter Eiendom AS er av den oppfatning at dette ikke vil gå ut over funksjonen til Tindesenteret og er fornøyd med at prosjektet nå blir realisert med en lokal entreprenør.

Norsk Tindesenter vil inneholde:

1. Utstillingen til Norsk Tindemuseum og et opplevelsessenter med auditorium.2. Kafe og utekafe som erstatter dagens Kaikanten kafe.3. Moderne klatrevegg med 16 m høyde og buldrevegg.4. Utkikkspunkt på toppen av klatreveggen.5. Kontorarealer.6. Stor foaje og offentlig toalett.

Avtalen innebærer at partene er enige om en fast kontraktssum for prosjektet og med en samhandlingsfase fram til medio august, hvor målet er å inngå en totalentreprisekontrakt.

Arkitekt Reiulf Ramstad vil stå for ferdigstilling av oppdaterte tegninger med spesifikasjoner. XPRO AS vil være prosjektleder på vegne av byggherre.

Denne avtalen innebærer byggestart i løpet av oktober 2014, og ferdigstilling vil bli avklart så snart totalentreprisekontrakt er inngått".

Eiendomsselskapet

Norsk Tindesenter Eiendom AS sitt styre består foruten lederen Fred Husøy av: styremedlemmene Arne Hoem, Knut Magne Flølo, Mette Rye og Nils Øveraas med varamedlemmene Tove Merete Røvik Istad og Willy Jarle Loftheim. Selskapet skal drive med utleie av egen eller leid fast eiendom ellers. Selskapet regnskapstall for 2010, 2011 og 2012 viser et årsresultat i underskudd på totalt 457.000 kroner. Tallene for 2013 foreligger ikke ennå. Det er imidlertid verdt å merke seg at 3. februar i år ble det foretatt ei kapitalendring i selskapet; kapital på 25 millioner kroner var på plass.

Samme dato ble også følgende vedtektsformål vedtatt:"Etablere og drifte Norsk Tindesenter på Åndalsnes som bl.a vil inneholde opplevelsessenter, klatrehall, restaurant, kontorfellesskap og møtelokaler. Selskapet vil være et nasjonalt senter for tindesport som skal formidle naturglede og være et aktivum for Møre og Romsdal Fylke og Rauma Kommune. Tindesenteret skal videreføre ideen bak Norsk Tindemuseum gjennom å være en kulturbærer for norsk fjellsport som gir inspirasjon, opplevelse og kunnskap til besøkende på senteret og regionen. Norsk Tindesenter Eiendom AS vil også kunne delta på eiersiden i andre selskaper. Selskapet er uten eget økonomisk formål".