I løpet av seinhøsten starter arbeidet med å bygge ut og fornye Bunnpris Isfjorden. For ifølge administrerende direktør i Bunnpris Møre AS, Reidar Sandøy, har tida nå kommet for å modernisere butikken.

– Det har gått en god stund siden vi har gjort noe med butikken. Den har tidligere blitt bygget ut i mange etapper, sist i 2005 da vi gjorde noen kosmetiske forandringer i forbindelse med at butikken gikk fra å være Rimi til å bli Bunnpris. Nå er det på tide at butikken går fra å være en 80-talls modell til å bli en 2017-modell, forklarer Sandøy.

Han legger til at de vedlikeholdsmessige kostnadene uansett vil løpe og at det derfor vil være hensiktsmessig med en full oppgradering av både det byggtekniske og med hensyn til plass.

530 kvadratmeter

I dag er butikkarealet på Bunnpris Isfjorden 630 kvadratmeter. Etter at utbyggingen er ferdig vil butikkbygningen romme 1.180 kvadratmeter.

– Vi bygger ut butikken med 530 kvadratmeter. Utbyggingen tar utgangspunkt i det eksisterende butikkbygget og skal bygges videre ut mot parkeringsplassen. På denne måten vil butikken være i drift under hele utbyggingsperioden. Ingen skal bli berørt av byggingen, sier Sandøy.

Større parkeringsplass

Også parkeringsforholdene ved Bunnpris skal oppgraderes under utbyggingen av butikken.

– Med utgangspunkt i dagens parkeringsforhold, blir parkeringsplassen nok dobbelt så stor som den er i dag. Vi har hatt en god dialog med kommunen og har planlagt gode avkjørsler hvor vi i tillegg tar hensyn til de mjuke trafikantene. Bygningen som står på parkeringstomta skal rives for å gi plass til en utvidet butikkbygning og flere parkeringsplasser.

– Begge de to leietakerne som har sine lokaler der har fått tilbud om å flytte inn i butikkbygningen, men foreløpig har jeg ikke fått bekreftet om noen av de flytter inn, sier Sandøy.

Ferdig i løpet av våren

Det er Butikkeiendom AS som forestår utbyggingen, og Angvik byggkompani AS som skal utføre selve byggeprosjektet. Utbyggingen skal etter planen være ferdig i løpet av våren 2017.

– Det er ikke usannsynlig at vi er ferdig til påske hvis alt går som planlagt. Da vil Isfjorden få en moderne dagligvare hvor det også er tilrettelagt for uteplass for innbyggerne. Dette blir et løft for bygda og noe publikum kan se fram til.

– Vil det bli aktuelt med flere ansettelser?

– Dersom vi har vekst i omsetningen, kan det være aktuelt. Omsetningen i Isfjorden har vært stabil. Det er et stabilt område med en stabil bosetting og kundegrunnlag. Erfaringsmessig vet vi at slike utbygginger vil føre meg seg økt omsetning. Men det aller viktigste for utbyggingen er at butikken skal bli nødvendig utrustet for morgendagen, avslutter Sandøy.

Etterlengtet

De ansatte på Bunnpris Isfjorden gleder seg over at butikken nå skal oppgraderes.

– Det blir et etterlengtet løft for butikken. Butikkbygningen er gammel, så det er på tide at det blir gjort noe, sier Laila Tokle og Anita Nygård Heggem. De har begge jobbet på butikken i ti år, og ser særlig fram til større areal.

– Butikken slik den er i dag er ikke tilrettelagt for moderne butikkdrift. Det er for eksempel altfor liten plass til posttjenesten. Vi håper vi får en stor og bra butikk, og at folket i Isfjorden støtter opp om den, sier de.

Det blir store forandringer i Isfjorden sentrum når bygget på parkeringstomta rives og butikkbygget utvides med 530 kvadratmeter. Foto: Karen Kavli Setnes