Det var et fullpakket program som ventet barna på Isfjorden skole når de møtte opp på fredag. Blant godbitene var tenning av bål, smørproduksjon, bygge konkurranse og toppen av kransekaka, tvekamp. Alle aktivitetene ble selvfølgelig gjort på gamlemåten.

Melkespannholding

Når det gjaldt høgdepunktet for dagen var barna samstemte. Det var tvekampen. Det ble konkurrert klasse mot klasse, og etter fem tradisjonelle Farmen-øvelser ble 4. klasse kåret som vinnere av femkampen. Konkurranseinstingtet ble virkelig vekket, og enkelte ga seg ikke med melkespannholdingen før tårene trillet.

Med Farmen på planen var det naturlig at Gaute Grøtta Grav var tilstede. Han var strålende fornøyd med hvordan dagen utspilte seg.

– Det har vært en kjempeflott dag. Jeg og Kim Hugo har snakket om opplegget i snart et år nå. Vi har samarbeidet om å sy sammen opplegget for dagen, og det har vært lagt ned en flott jobb i forkant. Grøtta Grav forteller at det er artig for han som brenner sånn for Farmen å få være her.

– Farmen gjør en fin jobb når det kommer til å ivareta kulturarven vår, og det er ekstra artig å videreføre deler av den rett til barna.

Initiativ fra foreldrene

Kim Hugo Nyheim er rektor ved Isfjorden skole. Han forteller at Farmen-dagen startet som et initiativ fra foreldrene.

– Vi fikk beskjed fra foreldrene at de var villig til å stille opp. Etter litt planlegging og organisering fikk vi det her på beina. Lærerne har hatt ansvar for en stasjon hver. Jeg vil også trekke fram at jeg synes det er veldig flott at så mange foreldre har tatt turen for å være her med oss i dag.