Fra 16. til 24. mars blir det åpningsfest en hel uke til ende på Raumas nye helsehus. Helt fra starten av prosjektet har det vært viktig at helsehuset er forankret blant brukere, ansatte og innbyggere i Rauma. Og når innflyttingen nå nærmer seg, er det viktigere enn noen gang å vise fram huset:

– Det er noe som har vært viktig for oss hele vegen. Vi har lyst til å vise fram det nye helsehuset, og absolutt alle som ønsker det skal ha muligheten til å komme i løpet av åpningsuka, sier rådmann Toril Hovdenak.

Alle får et forhold til bygget

Hun mener at det blir et bygg som alle får et forhold til.

– Vi ønsker at det skal være fullt av liv, og at folk skal føle eierskap til det. Rommet som man kommer inn i først i Helsehuset har fått navnet «Hjerterommet», og det sier jo egentlig alt. Vi ønsker og håper at det skal bli en naturlig møteplass, sier hun.

Stor fest

Åpningsuka sparkes i gang med «fag og fest» for de ansatte i helse og omsorg fredag 16. mars.

– Da blir det først fagdag med en del faginnhold, også skal vi ha en skikkelig festmarkering. Det er veldig mange som har lagt ned en uvurderlig innsats i denne prosessen, og det er mange som har strukket seg langt. De fortjener en skikkelig fest, sier hun.

I de påfølgende dagene vil det bli omvisninger for både brukere, pårørende, skoler, barnehager og innbyggerne for øvrig.

– Lørdag 24. mars avsluttes åpningsuka med åpent hus. Så alle skal ha muligheten til å se det nye helsehuset, forklarer Hovdenak.

Stor interesse

Rådmannen forteller at det er stor interesse for det nye helsehuset i Rauma, også fra folk utenfor kommunen.

– Det er flere kommuner som skal i gang med liknende prosjekt, blant annet Vestnes og Aukra. De er veldig nysgjerrige på hvordan vi har gjort det her. Vi har jo sagt at vi skal ha «Norges mest moderne helsehus» når vi åpner i mars, og vi opplever at det er stor interesse for prosjektet, sier hun.

Og hun forsikrer om at kommunen er i rute med tidenes største investering. Kostnadsrammen er på 381,4 millioner kroner.

– Prosjektet er i rute, og alt ser bra ut, sier rådmannen.