– Vi har besluttet å legge ned G-Sport Øran AS i Rauma Senter. Butikken ble etablert i juli 2000, for over 14 år siden. Vi måtte inn på en ny leieavtale i forbindelse med utbygging av senteret, den ble betydelig mye dyrere enn den vi har i dag, sier Lars Rikard Morstøl.

Han påpeker at konkurransen til stormarkedskonseptene i de større byene også gjør en lønnsom drift vanskelig.

– Det er en tøff konkurranse i sportsbransjen, og økte lønnskostnader de siste åra, gjør at vi ikke lenger får lønnsom drift med den forventede omsetningen. Da kan vi heller ikke forsvare nye investeringer i butikken. Forslag på ny 500.- kroners regel for mva. fri handel på nett, gjør heller ikke framtidsutsiktene bedre innen varehandel, sier han og forteller at de har hatt en grundig vurdering av nedleggelsen sammen med etableringsdirektør i Gresvig Ola Bye, og firmaets revisor Revisor Morten Sekkesæter.

– De ansatte som har stått på og har utført en flott jobb, mister dessverre sin arbeidsplass. Det er snakk om to faste og to ekstrahjelper, sier Morstøl.

To av disse er Tobias Nuncic og Ingrid Bjørnsdatter Morstøl.

– Jeg jobber flere steder, så jeg skal nok alltids klare meg, sier Ingrid, en av de to faste ansatte som mister sin jobb.

– Jeg er ung og finner meg alltids noe annet, sier Tobias som går første året på videregående og jobber kun som ekstrahjelp når han har tid.

– Når er det helt slutt her?

– Det vil nok bli i midten av januar, sier Morstøl.

– Hadde dere blitt hvis husleia ikke hadde økt?

– Vi satte frem et forsalg som vi ikke fikk respons på. Hadde vi fått det, hadde vi nok trolig blitt her.

– Men hvorfor sentrum i stedet for Øran?

– Vi har helt andre kostnader i sentrum; ingen variable felleskostnader. Der eier vi bygget selv, forteller Morstøl som nå vil fokuserer 100 prosent på butikken Intersport Åndalsnes i sentrum.