Vågstrandstunnelen åpner torsdag 18. desember klokka 14.00. Da vil det, overraskende for mange, ikke være mulig å snakke i mobiltelefonen når du kjører eller er passasjer gjennom den 3,7 kilometer splitter nye tunnelen.

- Varslet tidlig

- Vi ga Telenor beskjed i god tid. Vi trodde at det skulle komme i orden med mobildekning gjennom hele tunnelen. Men det skjer altså ikke, sier Brudeseth.

- Dette er først og fremst uheldig for trafikantene. Når det gjelder sikkerheten så oppfordres alle som ferdes gjennom tunnelen og som har behov for bistand og hjelp til å bruke nødtelefonene i tunnelen. Det er 125 meter mellom hver nødtelefonen i tunnelen, forklarer Brudeseth videre.

Det er likevel slik at mange bruker mobiltelefonen ofte, og at det også blir varslet via mobilen om nødsituasjoner. Den muligheten får ikke trafikantene ennå. Trolig ikke før tidligst våren 2015.

- For lang tid

Til fagtidsskriftet Våre Veger uttaler Telenor følgende:

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor opplyser til Våre Veger at mobiltelefonsambandet i Oppdølsstrandtunnelen nå er kommet på plass og at Vågstrandstunnelen vil få mobiltelefonsamband i løpet av 2015.– Telenor erkjenner at det ofte tar for lang tid før tunneler får mobilsamband. Vi forstår også folks frustrasjon over manglende dekning, sier Krokan

Du kan lese mer  om saken på tu.no

I lørdagens papiravis kan du lese mer om beredskapen fungerte under øvelsen onsdag kveld.