Det ble til slutt "Sørsidevegen" fra Innfjordstunnelen til kommunegrensa mot Vestnes, "Nordsidevegen" fra Øran til Åfarnes og "Langfjordstranda" fra Åfarnes til kommunegrensa mot Nesset.

Det avgjorde Utvalg for Plan og Forvaltning i møte torsdag. Dette var alle tre forslag som var kommet fra navnekomiteen.

Foreslo Romsdalsfjordvegen

Ole Kjell Talberg (Sp) foreslo Romsdalsfjordvegen i stedet for Sørsidevegen.

- Sørsidevegen er ikke innarbeidet; Det er litt udefinert. Jeg mener at det er lite tilknytning til det navnet. Derfor foreslår jeg Romsdalsfjordsvegen, sier han.

Forslaget fikk to stemmer, og falt.

Ville ha Langfjordsvegen

Gudrun Herje Langseth foreslo Langfjordsvegen i stedet for Langfjordsstranda fra Åfarnes til Nesset.

- Det er allerede en veg i byggefeltet på Åfarnes som heter Langfjordsvegen, men denne stubben bør det gå an å endre navn på. Vegen langs fjorden bør hete Langfjordsvegen, mener Herje Langseth.

Noen utrykte bekymring over at vegen på andre siden av fjorden, i Molde kommune, også heter Langfjordsvegen, og at det kan bli forvirring for utrykningskjøretøy.

- Vi bør utsette saken for videre behandling, mente Herje Langseth, men hun fikk ikke resten planutvalget med seg på dette.  Forslaget fikk fire stemmer og falt

Onsumgata blir lenger

På Veblungsnes har allerede en rekke adresseenheter adresse Onsumgata. Denne gata starter i dag ved kirken, og administrasjonen har bestemt at denne forlenges helt ned til krysset på Øran.

Dette skapte debatt blant noen av politikerne, men selv om det er politikerne som bestemmer hva vegen skal hete, er det administrasjonen som bestemmer hvor den begynner og slutter.

Forlengingen av Onsumgata ble følgelig heller ikke stemt over i planutvalget.

- Jeg er ikke enig i at det skal hete Onsumgata fra brua til sandtaket. Det blir helt feil geografisk. Vegen bør heller hete Veblungsnesvegen, mener Reidar Brude (Frp).

- Nå må ikke stenge inn i boble rundt bordet her. Femten boenheter er allerede knyttet til Onsumgata i dag. Vi bør ikke tre nye navn ned over hodet på folk, mener Kristoffer Bakke (H)

Utsetter Romsdalen

Planutvalget vedtok at E136 ned Romsdalen blir utsatt for senere behandling. Da det allerede er en veg  Rauma som heter Romsdalsvegen foreslo navnekomiteen Raumadalen.

Det kom det reaksjoner på i høringsrunden, hvor sju av åtte ønsket at vegen skal hete Romsdalsvegen.

Det heter vegen også på Lesja sin side av kommunegrensa, og språkrådet peker på at dette er et innarbeidet navn.

Språkrådet ber kommunen vurdere muligheten av å endre navnetpå den nåværende vegen til for eksempel Gamle Romsdalsvegen, slik at Romsdalsvegen kan brukes på E136, og navnekomiteen slutter seg til dette.

Dette betyr at hustander i dagens Romsdalsvegen må informeres/høres, og politikerne valgte derfor å utsette saken.