For vel ei uke siden underskrev partene en samarbeidsavtale for inneværende skoleår.

Bedriften skal få innspill fra ei viktig målgruppe, som i tillegg til å være ung er interessert i innovasjon og ledelse. Og elevene skal få jobbe med relevante problemstillinger fra det virkelige liv.

Fruktbart

– Vi håper og tror at dette skal være fruktbart for begge parter,. Vi gleder oss, sier Grande-sjef Torbjørn Hjelden.

Arne Rusten Syltevig, kontaktlærer og fagkoordinator for innovasjon og ledelse ved Romsdal videregående skole, tror formaliseringa av et felles utbytte skal gjøre det enda mer interessant å være elev ved skolen, og å gjøre elevene flinkere.

– Og så er det spennende å samarbeide med et firma som Grande, som er så framoverlent på innovasjon, sier Syltevig.

Invitert på idélaben

Det var i juni at Romsdal-elevene ble invitert til Innfjorden på idélaben til Grande, og at kontakten ble stiftet. Nå har de et felles mål:

– Vi skal jobbe i fellesskap for utvikling og innovasjon, noe som er i både i skolens og bedriftens ønske. Dessuten er det i høgeste grad interessant at både elevene og vi som lærere får innsikt i reelle problemstillinger fra næringslivet, sier Syltevig.

Ifølge Grande-sjefen har de allerede fått gode ideer fra elevene. Da Romsdal-elevene besøkte Grande for vel ei uke siden, ba bedriften om tilbakemelding på hvordan neste generasjons mobilhotell skal se ut.

– Da kom det fram ting vi ikke har tenkt på, sier Hjelden.

– Hvorfor ble det Romsdal videregående skole, og ikke Rauma videregående skole?

– Det er fordi Romsdal har ei linje som heter innovasjon og ledelse. Det er kan hende at vi neste sammenheng kan jobbe sammen med Rauma videregående skole. Her er det bare å bruke fantasien, sier Hjelden.

Han mener dette er en viktig avtale med tanke på rekruttering og at ungdommene får bli kjent med Grande.

- Kanskje er noen av dem fremtidige ansatte? undres Hjelden.

Ledestjerne

Syltevig er glad for at de har formalisert samarbeidet med Grande:

– Veldig interessant og artig at Grande var med på å signere det som er den første avtalen, og kanskje også er en ledestjerne for resten, sier han.Han mener der er viktig at næringslivet stiller opp som de gjør.

– Dette er framtida. Vi tar sikte på å tilby elevene en akademisk bakgrunn, men der de er tett knyttet opp mot reelle problemstillinger.

Han skryter av Arnt Øyvind Siem og av Torbjørn Hjelden som ser verdien i ungdommene:

– Jeg opplever Rauma som en veldig spennende kommune der bedriftene er på offensiven. Vi blir alltid tatt godt imot, uansett hvor vi kommer, sier Syltevig.