Dagens helse- og omsorgssjef, Greta Irene Hanset, slutter i jobben til sommeren. På Rauma kommune sin nettside siteres hun på at arbeidsgiver hele tida har visst at hun bare ville være i jobben i halvannet år.

– Ja, dette har vi visst om. Hun lot seg heldigvis overtale til å bidra Rauma kommune i denne jobben en periode. Hun har en veldig spennende jobb hos Fylkesmannen som hun vil tilbake til, sier hun.

Rauma kommune slet nemlig med å finne den rette til jobben da den ble lyst ut i 2016. Kun tre søkere sto på lista da Hanset ble håndplukket.

– Hvilken strategi har kommunen for ny rekrutteringsprosess?

– Jeg tror at det grunnlaget som Greta har lagt, gjør at dette nå framstår som en mer attraktiv jobb denne gangen. Vi har ikke endelig landet på strategi, men vil jobbe med dette nå ganske kjapt.

– Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter? Hva trenger dere?

– Vi er først og fremst opptatt av å videreføre arbeidet som er gjort. Det gjøres store endringer i helse- og omsorgssektoren i Rauma. Foran oss har vi innflytting i helsehuset og det blir viktig å holde en stø kurs for arbeidet videre, svarer Hovdenak.

– Hanset slutter til sommeren. Er dere ikke seint ute med rekrutteringsprosessen når dere starter nå?

– Nå er det veldig mange dyktige folk i helse-Rauma, så det vil ikke bli store problem om det blir et vakuum, men det ideelle er selvfølgelig at vi får til ei overlapping.

Hovdenak legger til at det kommunale tjenestetilbudet er i kontinuerlig utvikling.

– Derfor er det slik at man aldri blir ferdig omstilt og omorganisert, og det er derfor heller aldri et riktig tidspunkt å slutte på, sier hun.

Rådmannen sier det er viktig for ho å få fram at Hanset har i omstillingsarbeidet som har vært gjort, lagt et godt grunnlag for arbeidet videre, noe hun mener er et godt utgangspunkt for den som tar over.