Det var TV 2 som først omtalte saka.

Politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt, sier til TV 2 at politiet har etterforsket saka i lang tid, og at de to mennene ble pågrepet i England i fjor høst. Mennene ble denne uka utlevert til Norge og de ble framstilt for varetektsfengsling i Romsdal tingrett torsdag ettermiddag.

Grove seksuelle overgrep

Det er to fornærma i saka. I kjennelsen fra Romsdal tingrett står det at begge fornærmede har forklart at de har blitt utsatt for grove seksuelle overgrep, slik som det står i siktelsen. Voldtektene skal ha skjedd på en campingplass.

Til Åndalsnes Avis forteller politiinspektør Meek Corneliussen at dette skal ha skjedd rundt sommeren 2015,

– Når ble det anmeldt?

– Det ble anmeldt rundt nyttår 2017.

Brev- og besøksforbud

Corneliussen bekrefter at de to mennene kommer fra samme land. I kjennelsen står det at de er statsborgere av Romania, bosatt i England. Politiinspektøren bekrefter videre at begge nå er varetektsfengslet for fire uker, og at begge er siktet for omtrent det samme: seksuelle overgrep. Han bekrefter også at de to fornærma jentene var under 16 år da overgrepene skal ha skjedd.

– Hva kan du si om etterforskinga?

– Vi har en del vitneavhør som gjenstår, og må av den grunn være forsiktig med å gå ut med informasjon. Men det er to personer som sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, dermed har denne etterforskinga prioritet, svarer politiinspektøren.

I kjennelsen går det fram at de to fornærma er venninner. Retten finner imidlertid ikke holdepunkter i saka for å tro at de to har snakket sammen i den hensikt å påføre siktede straff for seksuelle overgrep han ikke har begått.