- Vi tenkte vi ikke ville ha noe tradisjonell julefest, men gjøre det litt annerledes. Lage en avslappende, uformell møteplass. Og så hørte vi at det er ei ganske voksen forsamling som bruker å komme, så det kommer ikke nisse hit, forteller Tommy Høgset.

Men om nissen ikke kom, manglet det ikke på underholdning på det Frelsesarmeen kalte julekos, søndag ettermiddag.

- Frode sier han ikke bruker å ta på seg noe i jula, men han står nå her nå, sa Høgset muntert da han skulle introdusere juletreffets musikalske innslag.

Og sjøl om Frode Bredeli Aarsbog sjøl sa at han ikke hadde bestemt låtvalget før han omtrent sto klar med gitaren, traff han trolig blink hos alle de om lag hundre deltakerne.

- Her må det være lov å spille ei salme? Det er vel ikke noen som nekter for det? spurte Bredeli Aarsbog, før det kom et kontant "Nei, halleluja!" fra Ragnhild Kivle Dahle nede i salen.

Sangeren og gitaristen startet med "Min sang og min glede", og fortsatte med nydelig framførelse av "Lang desembernatt", "Dekksguten" og Elg sin sang "Gud hjelp meg hjem".

Deltar hvert år

Sissel Stangenes er ei av dem som møter opp hvert år til det tradisjonelle juletreffet på Frelsesarmeen på Åndalsnes. I år fulgt av seks barnebarn.

- Det er en veldig kjekk plass å være, uhøgtidelig og trivelig. Jeg har vært med helt siden jeg fikk barnebarn, sier hun.

For Ann-Elisabeth Fløystad var det første gangen. Hun hadde med seg julebesøket sitt, blant annet to tvillinggutter på snart to år.

- De bor på Vestnes og har feiret jul for første gang i Isfjorden i år, forteller hun.

Juletreffet ble arrangert av Tommy Høgset og kona Marie Høgset, med god hjelp av Ragnhild Kivle Dahle og sønnene Tarald Olav og Tor Einar Dahle. De to sistnevnte sørget for å engasjere folk i en spørsmålskonkurranse mens det ble servert gløgg og julegodt.

- Godt å roe ned heime

Ekteparet Høgset jobber for Frelsesarmeen i Måløy, en jobb Tommy beskriver som spennende og med mange prosjekt.

- Der gjør vi mye sosialt arbeid. Det er blant annet matutdeling hver uke. Og vi skal åpne et værested for rusmisbrukere, forteller han, og legger ikke skjul på at det var godt å komme heim på juleferie.

- I år er jula for meg det å kunne slappe av og bare nyte roligere dager, sier han.