I slutten av januar kom det endelige avslaget på å få innlemmet de 570 kvadratmeterne i 2. etasje som en del av kjøpesenteret.

Fylkesmannen har imidlertid ingen innvendinger mot at resten av senteret; det vil si 4500 kvadratmeter, blir utbygget.

– Vi må være offensiv og prøve å få dette til likevel, sier Svein Kroken om den endelige avgjørelsen. Han ønsker ikke å kommentere saken nærmere, fordi han er på ferie, og henviser til byggeleder Ingvar Sæther i Norutbygg AS.

Ny byggesøknad

Sæther kan bekrefte at de nå vil gå i gang med en prosess med å få til utbygging av de kvadratmeterne det nå er gitt tillatelse for.

– Siden vår opprinnelige byggesøknad ble avvist av Fylkesmannen, må vi lage en ny. Vi vil lage en ny rammesøknad, og så fort den er gått igjennom i kommunen, vil vi starte opp arbeidet igjen. Vi regner med at søknaden kun blir en formalitet, sier Sæther.

Dispensasjon

I Fylkesmannens begrunnelse for avslaget, ligger det en mulighet for å søke om en dispensasjon for de 570 kvadratmeterne i andre etasje:

«Fylkesmannen er gitt myndighet til å avgjøre søknader om samtykke til etablering eller utvidelse av areal brukt til kjøpesenterformål utover det areal kjøpesenterforskriften åpner for. I det tilfelle søker ønsker å søke fylkesmannen om samtykke, vil faktisk areal brukt til kjøpesenter etter forholdene kunne være et relevant moment i vurderingen. Søknaden bør da inneholde en redegjørelse for hvordan byggearbeidene vil påvirke trafikk og tilgjengelighet for dem som ikke disponerer bil samt hvordan utvidelsen vil påvirke forholdet til Åndalsnes sentrum sett i forhold til dagens situasjon.»

- Om vi kommer til å søke om dispensasjon for disse kvadratmeterne, har vi ikke tatt stilling til enda, sier Sæther i Norutbygg AS.

Oppfordring

Ordfører Lars Olav Hustad, bemerker imidlertid på kommunens hjemmeside, at han håper de søker om dispensasjon.

– Kommunen tar vedtaket til etterretning og håper at utbygger nå raskt kommer i gang med utbyggingen. Samtidig vil kommunen oppfordre Raumasenteret til å søke om dispensasjon fra kjøpesenterforskriften for det arealet som i første omgang ikke ble godkjent, slik det er gitt åpning for i brevet fra Fylkesmannen, sier ordfører Lars Olav Hustad.