Europaveg 136 er fortsatt stengt for store kjøretøy når vi skriver klokka 11 på formiddagen lørdag. Og vegen har vært stengt siden klokka 08.15 lørdag morgen på grunn av at en litauisk trailer har havnet utfor vegen og at tralla stenger over 60 prosent av vegbanen akkurat ved jernbaneundergangen på Skiri.

– Vi slipper forbi små biler i puljer. Det går akkurat, sier Roar Ødegård i Statens vegvesen. Han er på stedet og dirigerer trafikken sammen med en kollega.Vegen vil derimot bli stengt for all trafikk når bergingsbil fra Dombås vil være på plass. Det må to bergingsbiler til, og Rolf Inge Sylte i Viking forteller at han trenger hjelp fordi han ikke kommer seg på rett side av den havarerte traileren.

– Dette kommer til å ta litt tid, sier Roar Ødegård i Vegvesenet. Han legger til at det er flaks at det er lørdag og realtivt liten trafikk. I tillegg har Vegmeldingssentralen sendt ut melding slik at en stor del av trailertrafikken har stanset på Åndalsnes og unngår å lage lange køer i området. Ødegård sier at mye tyder også på at sjåførene har vært finke til å sende meldinger til hverandre om at vegen er stengt.