For slik er det ikke i dag. 1. trinn med sine 34 elever, fikk ikke plass inne i skolen fra skolestart.

Klasserommene er ikke dimensjonert for flere store kull. Derfor har de i dag klasserom nede i samfunnshuset.

– Det har gått veldig bra. De har trygge rammer der, men både elever og lærere får ikke den tette kontakten med resten av skolen, sier rektor ved Isfjorden skole, Kim Hugo Nyheim.

Også 2. trinn har 34 elever. 4. trinn har også et stort kull, med 32 elever. Når rektoren ser på fødselstallene, sier han det ser ut til at skolen vil klare seg med tre store baser.

– Dette er den beste løsninga innenfor de veggene vi har. Og for Rauma-samfunnet, hvis vi ser stort på det, er det god økonomi at det brukes vel én million kroner til å bygge om inne, i stedet for at vi bruker for eksempel 15 millioner kroner på å bygge på utvendig. Det vil også ha tatt mye lengre tid, sier han.

– Skal strekke oss langt

Nyheim sier det er litt dumt at de nå mister to og et halvt grupperom i tilknytning til klasserommene, men sier det ikke skal gå ut over kvaliteten på undervisningen.

Grupperom andre steder på skolen kan brukes.

Ingeniør i Rauma kommune, Jo Unhjem, sier de har som mål å bli ferdig ned ombygginga til skolestart neste år, med mulig oppstart nå i vinter. Det er Nyheim villig til å strekke seg langt for å få til, og han tror ikke det blir til stor ulempe for skolen.

– Vi har mulighet, logistikkmessig, til å fylle rommene mer enn vi gjør i dag, så jeg tror ikke det skal bli vanskelig, sier han.

To etapper

Unhjem forteller at det også skal gjøres endringer utvendig på skolen, men at det ikke vil skje i 2018.

– Noe av den utvendige trappa blir overbygd med tak, og noe av trappene vil få et nytt dekke med strekkmetall med større åpninger. Slik det er i dag faller ikke snøen igjennom som forespeilet og det skaper utfordringer. Vi håper å få gjort dette i 2019, sier ingeniøren.