Phyoe Eisan fra Kristiansund og Christian Talstad Heen fra Rauma, begge andreårslærlinger ved Bryggekanten Brasserie og Bache Bar AS i Kristiansund, er regjerende fylkesmestre. Fredag og lørdag skal de kjempe mot 20 andre kokkelag fra resten av landet.

Kokkeelevene har trent og terpet mye for å overbevise et 12 personers stort dommerteam om at deres tilberedning av de tildelte råvarene er den beste. I spissen for dommerpanelet er Christopher W. Davidsen, som tok sølv under forrige verdensmesterskap for kokker; Bocuse d’Or.

- Årets oppgave består av å komponere en forrett av blant annet sei, spinat og fennikel, og en hovedrett av svinekjøtt, melk og gulrot. Nytt av året er også strenge krav til mat-svinn, utnyttelse og porsjonsberegning, sier Stian Stensønes Lillehaug, assisterende daglig leder ved Bryggekanten.

Det er Kokkenes Mesterlaug Rogaland som arrangerer norgescupen.