I regi av Vågstranda Vel vil det neste mandag, arrangeres et folkemøte der representanter for Møreaksen og Romsdalsaksen vil komme og presentere sine planer. Møtet vil bli holdt i rådhussalen på Rauma rådhus.

– Dette gjelder ikke bare oss i Vågstranda, men alle i Rauma. Det har vært såpass mange spørsmål og folk som etterlyser informasjon, at vi fant ut at vi like godt kunne få i stand et slikt møte. Vi gjorde et styrevedtak på at jeg skulle gå videre med planene for dette, forteller Nyhagen, som er kasserer i velforeningen.

Begge stiller opp

Han ringte Statens vegvesen som har planene for Møreaksen, og de hadde en dag ledig og var villig til å stille opp. Også ildsjelene bak Romsdalsaksen kommer og presenterer sine planer.

– Vi vil ha en helhet i presentasjonene. Det vil si hele den planlagte traseen fra Ålesund, Molde og frem til det nye sykehuset på Hjelset. Ikke i detaljer selvsagt, men såpass at folk kan danne seg et bilde av hvordan de to ulike alternativene kommer ut, sier Nyhagen.

Han mener Rauma har vært litt utenfor debatten som har foregått og det er på tide at vi tar vår del.

– Folk her er opptatt av dette og det er mange spørsmål som henger i løse luften. Planene har store innvirkninger på oss, blant annet på Eksportvegen E136 og forbindelsen over Langfjorden og til Molde. Dette er kjempestore planer og det er viktig at vi får vite hvordan de vil fungere i Rauma, enten det blir Møreaksen eller om det blir Romsdalsaksen som kommer. All trafikken vil bli påvirket av dette og Rauma bør være med på debatten, mener Nyhagen.

Faglig innblikk

De to representantene har fått en halv time hver til disposisjon.

– I etterkant er det åpent for spørsmål. Men det er viktig å presisere at dette et informasjonsmøte, ikke et politisk debattmøte. Det tilhører en annen arena. Vi vil ha Ellinor T. Solheim til å lede møtet. Hun er en streng og dyktig ordstyrer, så dette skal nok gå bra, sier Nyhagen.

Han ser det også som en stor fordel at begge parter er på samme møte.

– Det er bedre å snakke til hverandre, enn om hverandre.