Avslaget kommer som et svar på brevet av 10.3.15 som Vågstranda Vel sendte til regjeringen. I brevet krevde velforeningen at innbyggerne ble sikret bompengefritak på E136.

Vågstranda Vel hadde tirsdag kveld telefonmøte, og de reagerer på avslaget. Men kanskje like mye på ei setning i brevet fra regjeringen, signert statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) i Samferdselsdepartementet. Han skriver at "(...) det er fra lokale myndigheter ikke gitt nye signaler om fritak."

- Alle opplever at her er det noe som skurrer, sier Lien. - Vi har hørt at både ordfører og andre har reist til Oslo og vært i møte med statsråden, og at ting er på gang. Og så sitter Stortinget og holder vedtaket fast fordi det ikke har vært øvd press fra lokale myndigheter. Det er vi i velforeningen veldig skuffet over.

- Vi må stille spørsmålet; hvor er det presset vi har oppfattet har vært? Er det vi som har misforstått, eller er det Stortinget som ikke har oppfattet det presset vi trodde har vært?

Statssekretær Tom Cato Karlsen avslutter brevet til Vågstranda Vel med å skrive at "Jeg håper derfor vi ved en senere anledning kan komme tilbake med nyheter som innbyggerne på Vågstranda vil oppleve som positivt".

- Ja, hva er det? spør Tormod Lien retorisk. - Det må være bomfritak i løpet av neste år, det da?

Tresfjordbrua åpner for trafikk førstkommende lørdag av statsminister Erna Solberg (H).