Dirigent på fylkesårsmøtet til Arbeiderpartiet, Mons Otnes, gjorde årsmøtet oppmerksom på at forslaget om kvinnelig leder, i tillegg til forslag om kvinnelig nestleder, er imot partiets vedtekter.

- Det kan vi dermed ikke votere over, sa han.

Dermed gikk forslagsstiller Roar Dyb-Sandnes på talerstolen og trakk forslaget sitt.

Men fra talerstolen kom det flere signal om at Kjølmoen håndtering av valgsaken ikke har falt i god jord. Ivar Austrheim fra Ålesund sa dette:

- Taklinga fra fylkeslederen kvalifiserer til rødt kort. Hva er motivet for at fylkeslederen kommer med innspillet om å samles før valgkomiteen har lagt fram sin innstilling? Er det mistillit, at valgkomiteen har gjort en dårlig jobb? spurte han.

Marit Thorstensen fra Rauma Arbeiderparti gikk på talerstolen og forsvarte Kjølmoen som leder. Hun oppfordret årsmøtet til å støtte han videre.

Forslaget om to nestledere falt

Årsmøtet gikk så til avstemming om forslaget som var kommet om to nestledere. Det falt med 55 stemmer. Dermed gikk Roar Dyb-Sandnes på talerstolen på nytt:

- Jeg synes ikke vi kan gjenvelge en leder som kortslutter prosessene. Dermed foreslår jeg Anne Kristin Bryne som ny leder, sa han.

De 156 delegatene på årsmøtet foretar nå en skriftlig votering.