18–23. juni arrangeres musikk- og vitenskapsfestivalen Starmus i Trondheim.

Der vil Hilde Mjelva befinne seg sammen med blant andre 46 internasjonale vitenskapsstjerner. Hilde forteller at hun vant billettene gjennom en konkurranse hun fant på Facebook. Konkurransen gikk ut på å skrive en begrunnelse på hvorfor akkurat hun skulle vinne billettene.

Lærerik opplevelse

– Jeg begrunnet det med at det vil være ekstremt lærerikt for meg. Det å få møte andre forskere, men også det å få være til stede på foredrag fra det jeg mener er vår tids store stjerner.

På Starmus vil det bli holdt foredrag fra store navn innenfor vitenskap, det blir musikk og mye biologi og fysikk ifølge Hilde. Det er tydelig at hun gleder seg.

– Jeg har kjent det fysisk på kroppen helt siden jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet. For meg så er dette en opplevelse som kun skjer en gang i livet.

Stort arrangement

Starmus arrangeres for fjerde gang i historien. Etter at festivalen har blitt holdt på Kanariøyene tidligere, har den i år blitt flyttet til Trondheim. Til festivalen kommer blant andre den verdenskjente fysikeren Stephen Hawking og Buzz Aldrin som var det andre mennesket som satt sin fot på månen. Stephen Hawking skal dele ut en medalje som gis på bakgrunn av innsatsen vinnerne har gjort for å formidle vitenskap på et internasjonalt nivå.

Av musikere kommer blant annet Ane Brun, Trondheim symfoni orkester og den Kanadiske musikeren Devin Townsend.

Bøkene blir gamle

Hilde er klar på at det ikke bare blir henne som kommer til å dra nytte av denne opplevelsen. Hun tar med seg lærerkollega Natalia Wiik. Sammen ønsker de å ta med seg mest mulig hjem til klasserommet på Rauma Videregående skole, hvor de begge underviser i realfag.

–  Lærebøkene blir etter hvert gamle. Det blir fint for oss å få et inntrykk av hva som foregår innenfor forskning i dag, og dette ønsker vi å videreformidle til våre elever.

Flere av elevene til Hilde virker å være misunnelig på det Hilde får være med på. De har store forventninger til hva Hilde kan fortelle etter å ha tilbrakt en uke sammen med noen av verdens mest innflytelsesrike mennesker.