– Vi skal ikke spise den, men den er finest av alle fiskene, sier Ole Marcus. Han har et fast grep rundt den glatte fisken, så den ikke skal gli ut av hendene hans.

Annerledes opplevelse

– Vi startet dagen med å dra garn i Eidsbygda. Det var på forhånd satt ut fire garn så alle barna kunne få være med å oppleve spenningen. Utover ettermiddagen tok vi med oss fangsten hit til Lakshammaren. Her blir det lek og moro i regi barna, sier Magnus Gabrielsen. Det handler om å gi barna i barnehagen en annerledes opplevelse.

Planen er å arrangerer lignende opplegg for de eldste barna hver sjette måned. Magnus kan fortelle at det ikke bare er barna som setter pris på overnattingsturen.

– Mange av oss foreldre møtes kun ved levering og henting av barna i barnehagen. Det er sjelden vi får tid til å bli bedre kjent sånn som idag.

Stine Mari Myren er en av foreldrene som har bidratt for å få realisert ideen de hadde for barnehagen.

– Vi ville arrangere en større begivenhet for både foreldre og barn. Tanken var at det kom til å bli en fin opplevelse for barna, og samtlige av foreldrene ble med på det.

Stine forteller at de har hentet inspirasjon fra en friluftsbarnehage i Molde. Der arrangerte de en hel uke med sjøliv som tema, der barna kom seg ned i fjæra og ut på sjøen.

– Barnehagen står for det som skjer på dagtid. Nå utover kvelden er det vi foreldrene som har ansvaret. Det blir servert diverse godsaker ved bålet, før vi etterhvert kryper inn i teltene våre. Jeg har tatt med noen bøker for felles høytlesning, så får vi se hva natten bringer, humrer Stine.

Hun er åpenbart spent på hvor lenge barna klarer å holde seg våken før energilagrene er tomme for dagen.

Skal vi tro Magnus, blir onsdagen minst like spennende for gjengen fra barnehagen. På programmet står blant annet kajakkpadling, krabbeteiner og et aldri så lite besøk av en sjørøver.