Morten Nygård – mannen som sitter på ei fjellhylle i Vengedalen uten mat og drikke – er over halvvegs gjennom oppholdet sitt.

Han er utrolig takknemlig ovenfor de som har vist ham barmhjertighet og generøsitet så langt, men legger heller ikke skjul på at det til tider er tøft. Været er kanskje den tøffeste utfordringen og han har vært mye våt og kald.

Regn og lave temperaturer har gjort oppholdet krevende. Kombinert med lite mat innenbords gjør det situasjonen tøff. Han fikk bålved av noen turgåere tidligere i uken, men den er nå oppbrukt.

Varmen fra bålet var en kjær venn, fortalte han i går onsdag.

Morten Nygård er veldig opptatt av å berømme alle de som har tatt turen innom på fjellet. De kommer for å prate, spørre og dele matpakken sin med han. Det setter han utrolig pris på.

– Jeg må bare få takke alle som har vært innom og delt det de har med seg med meg. Det er mange flotte mennesker der ute som har gitt meg mat, tørre klær og selskap.

Morten skal sitte til søndag og går ned fra Litlefjellet kl. 12.00.

Alle som har gitt bort klær og annet til Morten, vil få det igjen på Galleriet søndag. Morten vil også på ettermiddagen fortelle om sin opplevelser fra uken på fjellet.

Ellers har Kunst i Natur også hatt en del utfordringer i forhold til været.

– Vi er egentlig vant med dårlig vær, men det har vært mer krefter enn vanlig, forteller Gunn Morstøl torsdag.

Flere av kunstinstallasjonene har fått skader eller er blitt blåst ned.

– Vi har fått reparert en del av det som har blitt ødelagt. Kunstner Helena Ekenger var oppe i går og fikk reparerte tårnet sitt. Det hadde velta, og har nå blitt litt omkonstruert, forklarer Morstøl.

Også Geir M. Brungots rosa trær ble reiste opp igjen tirsdag kveld.

Åndalsnes Avis vil ha en større reportasje i papirutgaven lørdag fra Mortens opplevelser på fjellet.