Det er Naustes utmeldelse av Ap, etter valget, som opprører henne:

- Når medlemsmøtet i Ap ga så klart signal om samarbeid med Sp og SV, så hadde hun anledning til å trekke seg. Men det gjorde hun ikke – hun ville samarbeide med gruppa i den retninga.

- Nei, men når hun går ut av Ap, så vil jeg absolutt tro at med den tilknytningen hun har til sittende ordfører, så tipper det dit, vil jeg tro. I hvert fall støtter nok ikke hun mitt kandidatur – det har hun sagt på et medlemsmøte i Ap, er det meg fortalt.

- Ap fikk 609 stemmer i Rauma. Det betyr at det er ganske mange personer sin stemme som ikke blir respektert, sier Vik.

- Jo, partiet har fått det, men når hun melder seg ut, så går partiet glipp av et mandat. Det fører til at maktbalansen forrykkes. Jeg tenkte at det kanskje skulle gå slik, men jeg trodde det ikke.

Vik sier at Nauste er observert på ordførerkontoret hyppig den siste uka, sammen med blant andre Venstres Arne Lillehagen. Og hun sier at hun tenkte sitt.

- Marit Nauste sier at hun ikke har tatt stilling til hvem hun skal støtte. Men jeg tror jeg kan sette mye penger på at det ikke er Magnhild Vik som blir ordfører. Jeg får heller ta det som en positiv overraskelse dersom det skulle slå til, fortsetter hun.

Vik sier at Naustes utmelding, og at hun selv ser ut til å miste ordførervervet, opprører folk:

- Noen sier at de aldri har følt for å demonstrere før, men at det gjør de nå. Og andre sier at de er skuffet på mine vegne og aldri skal stemme mer, sier Magnhild Vik.