På konserten i Voll kyrkje førstkommende lørdag, skal den dyktige saksofonisten ha med seg Tricia Bouttè fra Ytre Suløens Jazzensemble som vokalist, Tommy Hattrem på kontrabass og Askjell Molvær på piano og orgel. Molvær var tidligere pianist i Ytre Suløen.

Ingrid som til vanlig bor i Oslo, har fått et godt fotfeste i musikermiljøet både i hovedstaden og ellers, der hun har etablert et stort kontaktnett med flere profesjonelle musikere.

Første lørdagen denne måned, var Ingrid å se i beste sendetid på TV 2, der hun opptrådte sammen med Tshawe fra Madcon i «Hver gang vi møtes». I landsavisenes anmeldelser, i etterkant, ble hun som saksofonist fremhevet med gode kritikker.

Lever av musikken

Ingrid lever av musikken, både som musiker og musikkinstruktør. Hun er saksofonist på heltid i flere band og prosjekter. I mai i fjor ga hun ut sin egen jazz-EP, og har i tillegg spilt inn favorittlåten sin «What a wonderful world» i Voll kyrkje, som hun har gitt ut digitalt.

Allerede som 13-åring fikk hun kallet som hun sjøl beskriver det, til å satse på musikken på heltid, etter at hun deltok på jazzkurs i regi av Molde Jazz med Yte Suløen som instruktør.

Nå har det gått 20 år siden den gang. Ingrid har allerede tatt turen heim fra Oslo, og er travelt opptatt med å sette opp plakater og organisere sin egen konsert i heimbygda si.

Sommerfugler

– Jeg har sommerfugler i hele kroppen og gleder meg enormt til konserten. Jeg skal spille musikk jeg har komponert sjøl, og gode gamle jazz- og bluesslagere på min måte. Både Askjell Molvær og Tricia Bouttè ble jeg kjent med gjennom Ytre Suløen og jazzkursa i Molde. Tommy Hattrem ble jeg også kjent med for flere år siden, gjennom det lokale musikkmiljøet og felles venner i Rauma, smiler den spente saksofonisten.

– Dette er et stjernelag av proffe musikere, som jeg ikke var i tvil om skulle bli med på konserten min, sier Ingrid Sæbø, som også er glad for at vår egen Kjell Peder Gyldenskog stiller opp med lyd og lys i Voll kyrkje lørdagsettermiddag.