Det sier Hans Chr. Næss, som er tillitsvalgt for de ansatte i AAK Safety.

De ansatte har lenge vært klar over at konsernledelsen har arbeidet for å finne samarbeidspartnere eller mulige oppkjøpere. Derfor kom det ikke som en overraskelse da det torsdag ble kjent at prosessen nå har resultert i en salgsavtale.

Cresto AB overtar

Men, etter det vi forstår er det først nå helt nylig at de ansatte fikk beskjed om at oppkjøperen er det svenske selskapet Cresto AB.

– De bakenforliggende årsakene til at dette skjer er den vanskelige situasjonen i markedet og at konsernet har slitt med økonomien. Derfor er de ansatte i AAK Safety tilfreds med avtalen som er gjort med Cresto AB, sier Hans Christian Næss.

– Nå regner vi med at Cresto AB overtar eierskapet med en målsetting om at firmaet skal drives videre som sjølstendig selskap. Vi har ikke fått informasjon som tyder på at det planlegges noen nedskjæring eller bemanning. Cresto har et bra rykte på seg i bransjen, sier Næss.

Avtalen med Cresto AB omhandler kun oppkjøp av AAK Safety AS. De to andre søsterselskapene, AAK IRV og AAK Energy Services, samt holdingselskapet AAK Group vil bestå som sjølstendige selskap. Men, ifølge pressemeldingen som ble sendt ut torsdag vil selskapene få nye navn.

De tre søsterselskapene har hatt ulike virksomhetsområder. AAK Safety har drevet kurs og opplæring i bruk av sikringsutstyr, mens AAK Energy Services har utført sikringsoppdrag, tidligere i hovedsak offshore, men i nyere tid også stadig mer på fastlandet. AAK IRV har drevet et mekanisk verksted i Kristiansund.

Daglig leder Sverre Bersås sier til Åndalsnes Avis torsdag kveld at det foreløpig ikke er avklart hvordan salget av Aak Safety vil påvirke situasjonen for de øvrige selskapene.

– Nå har vi nettopp fått en ny eier. Da må vi bruke tida framover til å finne ut hva eieren tenker og hvordan selskapet skal organiseres, sier Bersås.

– Men du blir fortsatt daglig leder i AAK Safety?

– Ja, det blir jeg.

Hemmelig kjøpssum

Ifølge Sverre Bersås har partene blitt enige om å ikke offentliggjøre hva Cresto AB måtte betale for å overta eierskapet til AAK Safety.

– Det jeg kan si er at vi har jobbet intenst hele høsten med å finne en løsning. Det har vært flere selskap inne i prosessen, men til slutt falt valget altså på Cresto, som har virket veldig motivert for å overta. Det er også et selskap som vi tror passer veldig bra som eier av AAK Safety, sier Sverre Bersås.