Finalen i Tine MatCup er i gang på Jåttå videregående skole i Stavanger. Startskuddet for «Los Bandidos» fra Rauma videregående skole gikk klokka 09.00, og det var en nervøs gjeng som møtte Åndalsnes Avis før start.

- Vi er nervøse, men vi skal være godt forberedt, sier Malin Sæter, som er en av kokkene på laget.

Laget, som i tillegg til Sæter består av kokk Håvard Onsøyen og servitør Daniela Yasmin Holen, har trent både sent og tidlig for å bli klar for konkurransen.

- Vi skal gi alt, har laget lovet på forhånd

- Godt i gang

Lagleder og mentor er Johan Slettvåg Hoel. Han fikk være med elevene inn på kjøkkenet den første halvtimen, så måtte han forlate kjøkkenet.

- Laget er godt i gang. De er rolige og fokuserte, og det er god stemning, forteller han.

Noen ørsmå startproblemer fikk elevene.

- Vi har levert inn råvareliste, men det var noe som ikke var satt fram. Men det har vi fått ordnet, sier Slettvåg Hoel.

Elevene skal lage en treretters meny.

- Forretten har hovedelementer av reinsdyr, røbeter og sopp. Hovedretten er sei, og det er det opp til laget å vise god utnyttelse av råvarene. Til slutt blir det dessert, som består av sjokolade, solbær og kefir, forklarer mentoren.

Lagets servitør gjør klar bordet, og hun må også gjennom en teoretisk og praktisk oppgave om ost.

Vinneren kåres i kveld

Konkurrentene elevene fra Rauma møter er «Hillside Team» fra Åssiden videregående skole, «Team VLM» fra Strinda videregående skole, «Troillungan» fra Breivika videregående skole og «Fjord og Fjell» fra Karmsund videregående skole.

Oppgaven lagene har fått er å lage en meny til en idrettsgalla. Rundt klokka 14.00 skal all maten være servert. Vinneren kåres klokka 19.00 fredag kveld.