Om lag 70 personer tok turen til Veblungsnes forsamlingshus tirsdag kveld for å bli orientert om arbeidet den selvoppnevnte prosjektgruppa har gjort for å få fart på utbedring av Veblungsnesvegen.

Med video og bilder presenterte de alle faremomentene langs den omdiskuterte vegen. Vegen preges av over 20 avkjørsler, uoversiktlige kryss, smale gater og hus få meter fra vegen.

– Vi har kanskje vært for snille, for tafatte og for forståelsesfulle for at det er mange andre som trenger å få utbedret vegen sin. Den som roper høyest får mest. Nå må vi sørge for at det skjer noe, sier Odd Bjørn Alnes, som er leder i Veblungsnes Grendeutvalg.

Felles prosjekt

Sammen med de andre i prosjektgruppa; Roe Ingar Setnes, Terje Mauring, Solvor Rasmussen og Rune Horvli har han sendt et brev til formannskapet i Rauma.

Der ber de kommunen om å sette Veblungsnes øverst på prioriteringslista, og se på en felles løsning for de største problemområdene for E136: Veblungsnes, Marstein-Flatmark og Brustauelia.

– Skal en overhode se mulighet for at noe blir gjort i rimelig fremtid, mener vi at alle fire parseller må finansieres som ett prosjekt med bompenger uavhengig av NTP, skriver prosjektgruppa i brevet.

– Så dere mener bompenger er verdt å vurdere?

– Hvis vi er villig til å betale noe, så er det lettere å få til noe. Det viktigste er at noe blir gjort med vegen her, sier Alnes.

Ferdig behandlet

Prosjektgruppa har hatt møte med fylkesordfører John Aasen, og tirsdag skal de legge fram sin sak for formannskapet i Rauma.

– Aasen konkluderte med at det er verdt å se nærmere på om strekningene kan rustes opp som ett prosjekt, forteller Roe Ingar Setnes.

Det har eksistert planer for å utbedre vegen gjennom Veblungsnes i over 50 år, og i 2006 ble alle vedtak fra kommunen sin side gjort for å få realisert vegen. Siden har lite skjedd.

– Det er nå estimert å koste 170 millioner å legge om vegen så den går gjennom Veblungen fra kirka til sandtaket, sier han. Gruppa er opptatt av at Veblungsnes ikke kan vente i årevis på en utbedring.

– Prosjektene er ferdig behandlet slik at anbud kan utarbeides og arbeidet påbegynnes i rimelig nær fremtid.

Stort engasjement

I etterkant av møtet kom mange bort og skrøt av arbeidet gruppa har gjort.

– Det er viktig med det lokale engasjementet nå. Jeg tror det er mange som ikke vet hvor ille det er her, sier Alnes.

Mange ville høre hva prosjektgruppa har gjort og hva som er status på vegen. Foto: Stine Vandevjen Olsen