AAK Energy Services AS har sikret seg en kontrakt med Statens vegvesen.

Selskapet skal prosjektere og bygge en utvendig vedlikeholdsvogn til Hålogalandsbrua som er under bygging ved Narvik. Ifølge en pressemelding fra AAK Energy Services skal vedlikeholdsvogna henge under brua, og kjøre på hjul langs selve brukassen.

«Slik kan Vegvesenet arbeide raskt og sikkert mot undersiden av brua, ved for eksempel inspeksjon, maling eller annet vedlikeholdsarbeid», heter det i pressemeldinga. AAK Energy Services AS vil benytte underleverandørene Heggset Engineering AS og AAK IRV AS i arbeidet. Vedlikeholdsvogna blir fabrikkert og sammenstilt og testet på Vestbase før den fraktes til Narvik.

– Kan bli god referanse

«Samarbeidet mellom AAK selskapene og Heggset har utspring i Offshore Network i Kristiansund og ble innledet ved at kommersiell leder i AAK, Stig Daniel Løfsnes, og daglig Leder i Heggset, Amund Bjerkholt, ble kjent gjennom en nettverkssamling i ON (Offshore Network). Selskapene fant ut at de hadde komplementere kompetanser og bestemte seg for å teste ut samarbeidet med å by på en større jobb sammen», framgår det av pressemeldinga.

– Vi vil gjøre alt vi kan for at dette prosjektet skal bli en suksess. Dette skal bli en god referanse som vi kan bruke til å vinne flere oppdrag innen landbasert infrastruktur, uttaler Stig Daniel Løfsnes i pressemeldingen. Hålogalandsbrua vil bli Norges nest største hengebru med en lengde på 1533 meter.