Det var Romsdals Budstikke som først omtalte saken.

Gaute Grøtta Grav har startet en underskriftskampanje mot de nye vegnavnene som er foreslått i Isfjorden på opprop.net. Kampanjen ble opprettet i går, og i skrivende stund har 151 personer signert kampanjen.

- Navnkomiteen er i utakt med folket. Dette er veger som i "all tid" har blitt kalt Øvre Kavli, Moa, Grøtta, Dale og så videre. Dette er ikke tatt hensyn til, skriver Grøtta Grav i oppropet.

Det har også tidligere vært debatt om vegnavnene. Da høringsfristen gikk ut første gang i februar hadde det kommet over 50 merknader. Onsdag skal vegnavn-saken avgjøres av planutvalget. Blir forslaget vedtatt kan ikke saken ankes videre.

- Flere av forslagene fra navnekomiteen er geografisk feil plassert og ikke minst uten kulturhistorisk forankring. Etter høring blant innbyggerne har navnekomiteen vist liten vilje eller interesse i å endre sine opprinngelige forslag. Vi ønsker at planutvalget i Rauma kommune i første omgang utsetter å bestemme vegnavn i Isfjorden. Vi ønsker deretter at saken startes på nytt med en ny navnekomite, der bygdefolket - vi som faktisk skal bo der de nye vegnavna kommer - blir hørt, mener Grøtta Grav.

Får støtte

Inne på oppropssiden får Grøtta Grav støtte av flere.

- Selvfølgelig bør veinavn være innpasset til dei lokale stedene i Isfjorden. Her bør komiteen absolutt høre på navneforslaga som har blitt sendt inn. Det har med med folks tilknytning og identitet til bygda, kommenterer en av de som har signert oppropet.

- [...] en skal lytte sterkt til bygdefolket, og hva de vil, i slike saker. Dette berører følelsemessig identitet og tilhørighet, og skal ikke "køddes" med, skriver en annen.

- Vi har ikke funnet på navn

Saksbehandler i Rauma kommune, Anne Berit Utgård, sier til rbnett.no at de ikke har funnet på navn etter eget hode.

- Vi har valgt navn som er gamle lokale, godkjente stedsnavn, sier hun.

Hun legger til at de er glade for at befolkningen engasjerer seg i saken.