Det at Rauma brannvesen gikk ut og søkte etter en brannkonstabel i 1,92 prosent stilling ble uvanlig mye omtalt.

- Etter at dere i Åndalsnes Avis omtalte dette tok det helt av. Jeg brukte vel mesteparten av den dagen på besvare henvendelser fra medier som NRK, VG og andre. Stillinga ble også humoristisk omtalt på Nytt på Nytt på fjernsyn og i radioprogrammet Norgesglasset. Det er vel noe som heter at all PR er god PR, sier brannsjef Falke Haugen med smil om munnvikene.

11 søkere

- Vi var spente på hvor mange som kom til å søke på jobben. 11 søkere var kommet inn innen fristens utløp, det var vi veldig godt fornøyd med. Vi hadde samtaler med de to eldste i brannkorpset tilknyttet brannstasjonen på Åfarnes. De har begge blitt over 60 år. De syntes det var greitt at yngre krefter overtok nå og derfor har vi nå ansatte tre personer i hver si 1,92 prosent stilling, opplyser Falke Haugen.

30 timer i året

Brannsjefen sier at de tre som ble ansatt er:

Lars Even Øverbø

Tommy Rydjord

Jan Arild Langnes

- De fåt betalt for 30 timer i året samt at de får en godtgjørelse på 20.000 kroner hver for å være tilgjengelige via personsøker. De tre var for øvrig med på sin første øvelse onsdag kveld.  Alle tre ble fast ansatt med virkning fra 1. desember av, sier Falke Haugen videre.

Søkerlista

Her er de 11 som søkte på jobben som brannkonstabel i 1,92 prosent stilling på Åfarnes brannstasjon:

Jan Arve Antonsen

Helge Wisting Flaterudhagen

Roy Inge Hønsvik

Jan Arild Langnes

Anders Nord

Vadims Piss

Tommy Rydjord

Aleksander Slemmen

Tor Arne Slemmen

Solveig Staven

Lars Even Øverbø