– Vi har kunnet gjøre det før også – sidene vi er på Bustadbu-størrelse, men vi har ikke sett hensikten. I og med at Eidsbygda har hatt søndagsåpent gjennom hele sommeren tidligere, så har det ikke vært lønnsomt for oss å gjøre det samme, sier styreleder Hans Oskar Gaustadnes.

Problemer

Men nå som Eidsbygda har fått problemer med å holde åpent på søndager, etter at de bygget en ny og større butikk, tror styrelederen at det kan være fint for feriefolket å få et tilbud om åpen butikk på Rødven.

– På sommeren dobler bygda sine innbyggere, og med så positive ansatte som vi har her nå, må vi prøve oss. I tillegg har Stikk Ut et turmål her i år, opp på Skåla, noe som vil gi mange turgåere i området, sier Gaustadnes.

Norges eldste

Butikken er en av de eldste i Norge og har vært i konstant drift siden 1869. Det har imidlertid nesten vært kroken på døra noen ganger.

– Vi tar det ikke for gitt at det går rundt. For fire år siden gikk det veldig dårlig og vi måtte telle på knappene om vi skulle fortsette. Men så fikk vi Oddny og Kirsti inn i staben og de er utrolig driftige. Det var de to som kom med ideen om å holde åpnet på søndager. Uten stødige ansatte, går det ikke, skryter Gaustadnes.

Daglig leder

Oddny Kristiansen kom inn i butikken i 2015 og ble daglig leder i fjor.

– Vi føler vi er et godt team, jeg og Kirsti, så vi ser frem til dette. Det er nesten krangling om hvem som skal ta vaktene i helgen, sier Oddny.

Mistet kunder

Gaustadnes forteller at de i fjor mistet en av sine beste kunder da Salmalaks la ned.

– Det er også litt for å kompensere det at vi nå prøver med søndagsåpen butikk, sier styrelederen som kan fortelle at de i fjor faktisk gikk med overskudd.

– Det mener jeg er takket være et godt team, sier han.

Nå står bare skilting igjen før Rødven Handelsforening har søndagsåpen butikk for aller første gang siden åpningen i 1869.