Rådmann Oddbjørn Vassli er så langt svært tilfreds med parkeringsordningen som ble innført i sentrum av Åndalsnes 1. juli. Han sier han føler seg feilsitert av NRK der det blir satt søkelys på at noen misbruker parkeringsskivene som kommunen har innført.

– Vi har sett noen få unntak, men det dominerende bildet er at folk er lojale og er begeistret for ordningen som vi har innført, sier Vassli.

Rådmannen mener kommunen har kommet fram til en ordning som ser ut til å fungere godt og han forteller at mange har gitt positive tilbakemeldinger på ordningen.

– Dessuten ser vi at villparkeringen som preget sentrum tidligere nesten totalt er borte, sier Vassli og legger til at byen nå framstår som mye mer ryddig og tjener publikum på en ny og bedre måte.

– Du ser ingen grunn til å hente fram pisken?

– Vi vil veilede og opplyse folk. Det er vår holdning. Og da vil enda flere skjønne hvorfor vi har innført dette.

– Men misbruk finnes. Noen har snudd på viseren etter tre timer.

– Ja, vi har sett noen, men dette er unntaket og de som saboterer tilhører definitivt unntaket.

– Og resultatet blir da bøtelegging?

– Vi må ha en tillatelse fra politidirektoratet før vi kan ta i bruk bøtelegging og den venter vi på.

– Bor vi i et så lite og gjennomsiktig samfunn at det er mulig å oppsøke de som ikke innordner seg?

– Ja, vi har hatt noen tilfeller der vi har vært innom et kontor på rådhuset med et smilefjes. Vi må ha litt humor oppe i dette også. Informasjon er viktig slik at ordningen skal oppleves som fornuftig, sier rådmann Vassli og føyer til at noen kommenterer at det er mange ledige plasser i sentrum.

– Men det er jo det som er poenget. At det skal være ledig og at det skal oppleves som lettvint å finne seg en plass å parkere. Men det kan hende at vi i november kan innsnevre sonene en del og innføre en vinterparkeringsordning. Det kan vi se på etter hvert.

– Det er altså en fornøyd rådmann vi snakker med?

– Vi har fått flere tilbakemeldinger om at dette var et viktig og riktig grep å gjøre og vi opplever at de aller, aller fleste er lojale i forhold til ordningen, sier Oddbjørn Vassli.

Også fornøyd

– Jeg skal være så ærlig å si at det ser veldig bra ut, sier Geir Christer Nygård som tidlig markerte seg som opptatt av at parkeringsløsningen måtte bli så god som mulig.

Han legger også til at Coop-butikken har blitt en magnet som var nødvendig for de andre som driver butikk i sentrum.

– Det blir spennende å se utviklingen framover, sier Geir Christer Nygård.