- Romsdal Spedisjon AS er et reint spedisjonsselskap, sier daglig leder Frode Larshus.

Selskapet vil levere logistikk- og spedisjonstjenester til lokale bedrifter, først og fremst lokalt og i indre Romsdal, men satser på ekspansjon utover Romsdalen og Nordmøre på lengre sikt.

Lekt med tanken

Larshus har lekt med tanken om Romsdal Spedisjon i noen år, og i vår ble det en realitet.

- Jeg hadde en tidligere jobb hvor jeg hadde ansvaret for nettopp import, frakt og fortolling. Jeg såg raskt viktigheten med en lokal person til stede, med riktig kompetanse som kjenner bedriften og produktet, forteller Larshus.

Deretter kom tanken på å starte eget firma hvor han kunne fokusere på dette, og hvor han kan være lokale bedrifters dedikerte ressurs til ikke bare ulike spedisjonstjenester som fortolling osv, men med ansvar for korrekte og gode rutiner og prosesser.Romsdal Spedisjon tilbyr også å hjelpe med blant annet avstemming av regnskap, arkivering av dokumenter, kontroll på import/eksport og ulik rapportutarbeiding.

- Bedrifter trenger ofte ikke en egen fast ansatt til denne type arbeid, og derfor blir våre tjenester en variabel kostnad istedet, sier Larshus.

Firmaet er dels et søsterselskap til SG Logistics AS i Ålesund, det er halvt eid av samme eier. Dette har gitt spedisjonsselskapet på Åndalsnes en god start som nytt selskap. Han kom i kontakt med SG Logistics i mars i år, og i løpet av april kom det meste på plass. Romsdal Spedisjon var i drift fra 1. juni 2014.

Romsdal Spedisjon vil først og fremst dekke Romsdal, for bedriften ser at med mindre avstand kan de være mer tilstede og ikke gjøre alt over telefon, noe som skaper bedre samarbeid og kundeforhold.