I 12 tida lørdag bestemte ledelsen og foreldrene i ÅIF at deres lag skal delta på Norway Cup. ÅIF har to «Gutter 16»-lag som er meldt på turneringen i Oslo.

– Først og fremst er det veldig synd at slike trusler skal være med på å legge bånd på det som skal være en fin opplevelse for så mange barn og unge. Når vi nå har kommet i denne situasjonen må vi forholde oss til det på den måten vi føler er riktig for våre lag, basert på anbefalinger fra myndighetene, sier Mikalsen.

ÅIF har diskutert situasjonen i både foreldregruppa og i styret. De har vært i kontakt med ledelsen i Norway Cup og oppdatert seg på politiets anbefalinger.

– Politi og myndigheter sier fortsatt at det «på nåværende tidspunkt ikke er holdepunkter for å anbefale at folk skal ta spesielle forholdsregler». Med bakgrunn i dette har vi valgt å ikke trekke laget, men heller innføre et sett av interne forholdsregler under oppholdet i hovedstaden, forklarer lederen.

Lagledelsen og de voksne som reiser med laget vil holde seg oppdatert.

– De vil gjøre fortløpende vurderinger omkring situasjonen. Klubben stiller seg selvsagt også til disposisjon for laget om det skulle bli behov for det, sier Mikalsen.

Han skal ikke selv reise til Oslo, men kan fortelle at deltakerne med foreldre reiser i egne private biler – ikke samlet som tidligere år.

– Alternativet var toget, men det ble enighet om at det å kjøre privatbiler var en bedre løsning denne gangen.