– Det har tatt noe mer tid enn vi trodde, men vi har kommet fram til en rammeavtale etter en god dialog og en god prosess, sier Ørger Thokle i Rauma Energi.

Og det det snakkes om, er en rammeavtale som Rauma Energi ønsker å bruke i forbindelse med erstatningsutbetalinger til grunneiere der skog skaper problem for strømforsyningen.

– Det hele startet med et åpent møte initiert av Rauma bondelag, Rauma bonde- og småbrukerlag og Rauma skoglag dit vi var invitert, forteller Thokle.

Dette møtet resulterte i at det ble satt ned et utvalg fra de tre organisasjonene som skulle utforme en avtale sammen med Rauma energi.

– Målet har vært å unngå at vi skal komme i situasjoner der det må skjønn til og dermed unngå kostbare runder i rettsapparatet. Slikt tar både tid og det skaper gjerne misnøye. Vi mener heller slike penger skal komme grunneierne til gode ved at vi inngår direkte avtaler om erstatning, sier Thokle.

Og nå er altså verktøyet på plass og klart til å bli tatt i bruk over ferien.

– Da vil dere være med ut å trekke en linje for hvor nært skogen kan plantes?

– Vi vil, i samråd med grunneierne, klausulere hvor nært skogen kan komme.

– Hva med juletrær?

– Ja, men det har vist seg i en del tilfeller at det ikke blir som det egentlig var tenkt og da vokser skogen seg stor også her, sier Ørger Thokle.