- Jeg har vært med hvert år siden starten av arrangementet og dette er den beste sommerferien for meg, sier Hans Inge Rege fra Sandnes.

Han er først i køen av syklister utenfor Raumahallen på Åndalsnes mandag morgen, sammen med Erlend Gjerde.

- Jeg har vært med de siste fem åra og er levertransplantert, sier Gjerde og forteller at han er verdensmester i temporitt  i  World Transplant Games.

- Det er 10. året vi arrangerer dette rittet som går over en uke gjennom ekstraordinære naturattraksjoner i Norge, forteller "altmuligmannen" Per Erik Anderson.

Geir Ellingsen er leder for arrangementet der syklister fra hele verden melder seg på. I rittet i år deltar også en blind syklist på tandem, og flere sykler på såkalte liggesykler.

- Hvem er det som melder seg på til dette rittet?

- Det er alle; både gode ryttere i toppsjiktet  og mosjonister. Vi kom fra Vågå ,der starten gikk på lørdag. Der vil vi også ende opp om en ukes tid, forteller Anderson.

Syklistene kom ned Romsdalen langs hovedvegen søndag. Rittet tok en ekstra sving opp og ned Trollstigen før de overnattet  på Grand Hotell og i Raumahallen til mandag.

- Syklistene legger bak seg 80 mil i løpet av uken, og i dag skal vi videre til Stranda. Da må vi gjennom Innfjordstunnelen. Vi har ordnet med følgebiler og motorsykler og vil kjøre samlet gjennom der, forteller Anderson.

Sykkelrittet er både et mosjonsritt og en konkurranse.