Det var 10. juni at Alfred Nilsen, beboer ved Fv-64, sendte et brev til Statens vegvesen der han beskrev forholdene på vegen som uholdbare. Blant annet ble det pekt på at biler holder fart langt over det lovlige – bilister som skal nå ferja, for eksempel.

Nå skal Statens vegvesen gjennomføre en fartsmåling på strekninga Lerheim - Åfarnes ferjekai og kartlegge det reelle fartsnivået.

Statens vegvesen har registrert tre trafikkulykker med «lettere» personskader de siste fire åra. De konkluderer med at vegstrekninga i ikke har spesielt høg skadekostnad i forhold til normalen, men ser også at strekninga kan være utfordrende med tanke på fart.

Ingen penger avsatt

Når det gjelder eventuell utbedring av vegen påpeker plan- og trafikkseksjonen at det ikke ligger midler inne til det i fylkeskommunens investeringsprogram.

Reaksjoner. Faksimile fra Åndalsnes Avis da de skrev om saka 17. juni i år.

Men seksjonssjef Ole Jan Tønnesen i Vegvesenet lover at de vil ta en gjennomgang og vurdere fartsgrensene på nytt. Men først må altså denne fartsmålinga - over tid - gjennomføres.

Fotoboks

Ønsket om Fotoboks tar Vegvesenet med seg som et innspill til utviklingen av ATK-systemet i fylket.

Seksjonssjefen påpeker at etablering av et slikt punkt koster rundt 1 million kroner. Og et av kriteriene for å etablere en fotoboks er at gjennomsnittlig fartsnivå skal ligge over skiltet fartsgrense.

Politiets oppgave

Tønnesen poengterer i brevet at det må skilles mellom spørsmål knyttet til fartsgrense og overtredelser i denne saka.

I sistnevnte tilfelle er det politiet som skal gripe inn. Vegvesenet har derfor oversendt en kopi av Alfred Nilsens brev til politiet.

Høg fart er et tungtveiende argument i Nilsens klage på trafikkforholdene – det på ei strekning med mange avkjøringer til gardsbruk, til hyttefelt og skytebane; blant annet – ei vegstrekning som heller ikke har gang- og sykkelveger, mener Vegvesenet.

Reaksjoner. Faksimile fra Åndalsnes Avis da de skrev om saka 17. juni i år. Foto: nn