Sunnmøre politidistrikt sendte fredag 4. juli om ettermiddagen ut følgende melding:

"Pågrepet for hytteinbrudd og sendes tilbake til Romania.Mannen som onsdag 2. juli ble pågrepet etter innbrudd på to hytter på Glomset, ble fredag fremstilt for fengsling i påvente av uttransportering fra landet. Etter at politiet fikk melding om innbrudd og om at en mistenkelig mann var observert i området på Glomset ble det søkt i terrenget. Mannen ble funnet i seks-tida på kvelden og senere satt i arrest på Ålesund politistasjon. Det ble også gjort funn av tyvegods i terrenget som stammet fra innbrudd.

Rumeneren som stod bak innbruddene tilstod. Han ble senere presentert et forelegg som ble vedtatt.  Fredag 4. juli ble han varetektsfengslet i påvente av videre uttransportering fra Norge.  Mannen blir utvist fra landet i to år.

- Politiet vil gjerne få berømme årvåkne naboer, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad. Vi er helt avhengige av et godt samarbeid med publikum i slike saker. Jeg vil også fremheve et godt politiarbeid i denne saken samt utmerket samhandling med utlendingsmyndighetene. Vi ønsker ikke å ha folk som begår straffbare forhold i landet og det er tilfredstillende å få de raskt utvist kort etter pågripelsen".