Søndag kunne studievenninnene Emma Julie Jensen (27) og Therese Aamodt (26) glemme sliten-tårene som piplet fram da det stod på som verst.

- Nå vi står her og ser hvordan det er blitt, så er det verdt det, sier Jensen, som med jobb i Anunatak og Eiril 10 måneder, har tatt i bruk kveldene for å komme i mål med forberedelsene.

Kreative venninner

Venninnene er begge grafisk designere. Det har resultert i det kreative samarbeidet Leik, hvor de to lager egne designprodukter for salg.

- Det startet egentlig bare med at vi ønsket å dra på et marked som heter Blå, i Oslo. Vi møttes og laget noe småtteri vi kunne selge, og så ballet det på seg, forteller Jensen.

Stofføredobber, bambusfjøler med trykk, smykker, puter og print, er noe av det to har laget og selger fra flere ulike butikker.

Nå selger de egne produkt i det som er en kombinert butikk og kafé, i tillegg til produkter fra cirka 20 andre norske designere.

Vil gjøre turistene nysgjerrige

- Vi hadde en søknadsprosess der vi søkte etter leikekamerater. Vi fikk inn mellom 30 og 40 søkere, og har plukket ut det vi liker og som vi tror er lett å selge. Det er alt fra kjempesmå til relativt store designere i norsk sammenheng som leverer hit, sier Jensen.

Hun nevner Nilsens skinnprodukter som et eksempel på designere som driver smått.

- Hun sitter heime og syr. Og så har vi for eksempel porselen fra Ment, som nå etter hvert har fått en stor fabrikk. I tillegg har vi en del lokale produkter som keramikk fra Sjella, luer fra Katrine Straume, og blant annet bøker, postkort, bilder og puter fra Matti Bernitz. Ja, og så har vi trollboka fra Frittgående Fruer og kakeboka fra LC.

Åpningsdagen søndag, var det på formiddagen flest lokale som kom på kafébesøk.

- Vi har ei plan på hvordan vi skal få turistene til å komme bort til oss også. Vi skal gjøre dem litt nysgjerrige, sier Aamodt.

Kun én måned

Konseptet pop-opp butikk er at det skal være midlertidig, og for venninnene betyr det at butikken stenger når de ikke har mer ferie. 26. juli er satt som siste åpningsdag.

- Jeg blir her de to første ukene, men kommer nok til å kjøre opp her om helgene, sier Aamodt som er bosatt i Ski. Under oppholdet i Romsdalen, bor hun like gjerne i leiligheten i andre etasje på stasjonen.

- Praktisk og veldig koselig!