Tirsdag 3. juni skal formannskapet ta stilling til hvilken skolekrets barn og unge i Innfjorden skal høre til. Dette vil gjelde for dem som eventuelt ikke skal gå på privatskole i Innfjorden, og alle som skal begynne på ungdomsskolen.

Innstillinga fra rådmann Oddbjørn Vassli går ut på at elevene fra Innfjorden hører til Måndalen. Men i samme forslag går det også fram at prinsippet om større valgfrihet ved valg av skole skal gjelde.

Forskriften som regulerer skolekretsinndelinga skal dessuten oppheves, fra 1. august. Denne forskriften har gjort at man ikke kan legge ned en skole bare gjennom et budsjettvedtak. Det må i tillegg gjøres vedtak om endring av skolekrets. Nå foreslår rådmannen at forskriften opphveves og at nærskoleprinsippet heller ivaretas av inndelinga av grunnkretser.

Etter at formannskapet har sagt sitt skal saka endelig avgjøres i kommunestyret, den 17. juni.

I høringsuttalelse til saka har både kollegiet og elevrådet uttalt at de frykter det kan bli for enkelt å fjerne en skole om forskriften forsvinner. Ellers har sørsideskolene vært samstemte i at de foretrekker Måndalen, blant annet for å sikre en mer robust skole, med hensyn til elevtall. Målform har også spilt en rolle for mange. Skolene på Sørsida bruker nynorsk, mens Åndalsnes bruker bokmål.