- Det har vel aldri vært noen  tradisjon for å gå i tog 1.mai her, så vi synes det er veldig flott at man har valgt å holde markeringene her inne på kulturhuset, sier ekteparet Kristoffersen.

De har et barnebarn i Oslo som fyller år dagen før 1.mai, så det er ikke alltid de får med seg 1. mai feiringen  her.

Trygve Westrum, 91 år,  får imidlertid alltid med seg markeringen  i Rauma .

- Jeg har vært medlem av Arbeiderpartiet i 77 år nå, og denne dagen er like viktig hvert år, mener han, som alltid får  følge av sitt barnebarn Karina Westrum Grøvdal.

1.mai arrangementet i regi av Rauma SV og Rauma Arbeiderparti, fikk god oppslutning i det heller kjølige vårværet utenfor.

Per Arne Skomsø ledet markeringen på sin vanlig humoristiske måte, og ekteparet Johnson underholdt med feiende trekkspill mellom slagene.

Bjørn Jacobsen, tidligere stortingsrepresentant for SV, og distriktssekretær i LO i Møre og Romsdal, Kai Hoset Ansnes holdt taler.

Bjørn Jacobsen tok for seg hverdagspolitikken og kom blant annet inn på problematikken med søndagsåpne butikker, bevæpning av politiet og reservasjonsretten.

Ansnes benyttet sin tale til å fremheve Frihetsforkjemperen Nelson Mandela, og påpekte at frihet er noe mer enn å slippe undertrykkelse.

– Frihet betyr like muligheter til å bli det du vil, gifte seg med den man vil, trygge barnehager, gode skoler og muligheten til å få en god jobb som gir inntekt, sa hun blant annet.

Hun avsluttet med å skryte av Rauma – en kommune hun selv har bodd og studert i.

– Jeg tok kokkeutdannelsen min her i 1994, og mye har forandret seg siden da. Rauma har en klar visjon og jeg har god tro på både Rauma og Møre og Romsdal i fremtiden.