Hver 14. dag møter Fredriksson opp på Åndalsnes for å selge fiskemat. Og salget varierer noe, kan han fortelle. Torsdag var han på plass igjen, og kunne blant annet tilby gryteklare, store, beinfrie fileter av fisk beregnet for å lage bacalao.

- Nå avslører jeg vel noe for konkurrenten da, men det får våge seg, sier den tidligere fiskeren, som gjorde selger av seg for et par år siden.

- Første gang tanken om gryteklar bacalaofisk kom var da jeg ble loddrett skjelt ut av ei dame i Stryn. Hun var ikke interessert i å stå og renske fisk. Hun ville lage mat, forklarer Fredriksson.

Han har begitt seg inn i det han sjøl kaller løvens hule, ved å ta opp konkurransen med andre som også reiser rundt og selger fisk og fiskemat i Rauma.

- Jeg har ikke noe stort fima i ryggen. Jeg står på egne bein. Jeg har vært fisker siden 1981, men skadet meg for et par år siden, og begynte med noe jeg mener jeg har kontroll på. Jeg har smakt på all maten jeg selger, og jeg er kresen, reklamerer Fredriksson.

Han bruker kun leverandører fra Møre og Romsdal, så nær som lutefisken, som han får fra Sogn og Fjordane.

- Halvparten av det jeg selger kommer direkte fra båt. Den andre halvparten har vært innom et anlegg, sier Fredriksson.