– Svett!, sier Margit Bugge Bævre som skulle ha gått av vakt for flere timer siden.

Men påskevikar Margit hadde det så travelt på arbeid 1. påskedag, at arbeidsdagen ikke kunne avsluttes. I kiosken på ferja Julsund tar de nemlig pulsen på trafikken til gagns

– Veldig travelt, forteller Eva Eidem som steiker svele noen minutt mens ferja er til kai og det er noen minutters pause før nye reisende finner fram til kiosken.

– Over 300 sveler i alle fall, sier Eva og forteller at hun ikke helt har tallet på hvor mange som går med på en dag.

Men både trafikken og salget har vært stort.– Jeg har jobbet her i ni år, men tror ikke jeg har opplevd ei så travel påske før, sier Eva Eidem og forteller at trafikken har fordelt seg utover hele dagene.

– Jeg måtte love bort sveler direkte fra takka mens jeg steikte på formiddagen i dag, forteller Margit Bugge Bævre og illustrerer travelheten.

Noe avkjøling av svelene før sukker eller ost, ble det ikke særlig tid til.Skipper Per Steinar Gjetvik har ingen offisielle trafikkstatistikker å vise til, men han har vært på jobb store deler av påska. Han beskriver trafikken sok normal, men regner også med at 2. påskedag ut på ettermiddagen vil bli travel. Kombinasjonen påsketrafikk og fotballkamp i Molde, vil helt sikkert gi store plassutfordringer.

– Det er påske, pinse og jazzfestivalen som gir den største trafikken, sier Gjetvik.

– Det virker som om folk planlegger en kaffepause og litt spising på ferja. det ser ut til at en slik pause er et velkomment avbrekk i en lang kjøretur, sier Eva Eidem og løfter blikket fra steikeosen fra svelene.